Stormfågel av Conn Iggulden

Jag fortsätter läsa på temat Rosornas krig. Denna gång Stormfågel, första delen av Conn Igguldens serie om Rosornas krig.


Berättelsen skildrar en intressant tid i Engelsk historia. Englands kung, Henry VI, är svag och missnöjet är stort bland folket, särskilt sedan England förlorat sina landområden i Frankrike. Detta leder så småningom till det blodiga inbördeskrig som bröt ut mellan två mäktiga släkter, York (vit ros) och Lancaster (röd ros).


Conn Igguldens beskriver intressanta historiska händelser och som läsare kan man sympatisera med hans karaktärer. Men personligen tycker jag att han ägnar för mycket tid åt att skildra striderna och dödandet. Jag föredrar Philippa Gregorys böcker om Rosornas krig. De är också baserade på verkliga händelser och historisk fakta men ger en bättre inblick i maktkampen mellan de styrande familjerna, deras personliga förhållanden till varandra och de många olika planerna på att störta kungen och ta tronen, vilket jag tycker är mycket mer spännande.

Write a comment

Comments: 0