Den röda drottningen & Den blå hertiginnan av Philippa Gregory

 

För ett tag sedan läste jag "Den vita drottningen" av Philippa Gregory, första delen av hennes trilogi om Rosornas krig.

 

Under julen läste jag de andra två delarna "Den röda drottningen" och "Den blå hertiginnan".

 

Precis som i hennes tidigare böcker skildrar Gregory Englands historia genom dåtidens kvinnor och läsaren får lära känna två starka och passionerade kvinnor. "Den röda drottningen" handlar om Margareta Beaufort och hennes kamp för att sätta sin son Henry Tudor på Englands tron. I "Den blå hertiginnan"  får man följa Jacquetta Saint-Pol från uppväxten i Frankrike till det engelska hovet under den period då maktkampen mellan huset av Lancaster och huset av York är som dödligast. Hon lyckas så småningom säkra tronen för York genom att hennes dotter Elisabeth (Den vita drottningen) gifter sig med Kung Edward.

 

Om du, liksom jag, tycker att detta är en spännande period att läsa om kan jag rekommendera följande böcker om Rosornas krig under tiden då Richard III var kung.

 

The seventh son av Reay Tannahill. 

A sectret alchemy av Emma Darwin

 

Write a comment

Comments: 0