Den vita drottningen av Philippa Gregory

Philippa Gregory är en av mina absoluta favorit författare. Hennes romaner är fängslande och man kan verkligen leva sig in i de historiska miljöer hon beskriver. Hon skildrar Englands kungligheter på ett trovärdigt sätt och man får en bra insikt in i tidens maktkamper och intriger.


Jag tror att jag har läst alla Philippa Gregorys böcker om Tudortiden. De har inte bara varit underhållande läsning, jag har även lärt mig mycket om Englands dramatiska historia från hennes böcker.


Den vita drottningen är den första boken av en planerad trilogi om rosornas krig, en serie inbördeskrig mellan Lancaster släkten (de röda rosorna) och York (de vita rosorna). I boken får läsaren följa Elisabeth Woodville (Lancaster) som gifter sig med Edvard (York) trots stort motstånd. De blir så småningom kung och drottning av England. Men överallt finns det makthungriga släktingar och Elisabeth får kämpa för sin och sina barns överlevnad.


Jag blev inte alls besviken, den här boken är precis lika bra om jag hade förväntat mig och jag ser fram emot att läsa mer om rosornas krig. Denna period av engelsk historia är av särskilt intresse för mig eftersom jag har bott i St Albans, där ett par stora slag tog plats. Något av det första jag gjorde när vi flyttade dit var att gå på en guidad rundvandring runt staden med temat "Rosornas krig".


Write a comment

Comments: 0