HÄXJAKTEN

 

 Medan påskbrasorna reses runt om i Österbotten släpps onda makter lösa. Veckan före påsk försvinner tre kvinnor spårlöst och på påskdagens morgon görs en makaber upptäckt i resterna efter bålet i Kråklunda. I den rykande askan ligger en förkolnad kvinnokropp. Dagen efter hittas ytterligare två brända lik.

Gisela och hennes kolleger vid Vasapolisen står inför utmaningen att lösa deras mest komplicerade fall hittills samtidigt som Giselas eget liv tar en oväntad vändning.

”Häxjakten” är en spännande påskserie i tre delar.


ALLA DÖDAS NATT

I ett höstligt Österbotten är halloweenförberedelserna i full gång.  Poliserna Gisela Forsell och Linus Mikkola blir kallade till en lyxvilla i skärgårdsidyllen Strömsö för att utreda ett brutalt knivmord. Ledtrådarna pekar i olika riktningar och leder bland annat bakåt i tiden till ett olöst fall i Köpenhamn.

”Alla dödas natt” är en spännande miniserie i tre delar.

 

 


DET LIDER MOT JUL

Julen närmar sig och vintern har kopplat ett rejält grepp om Österbotten. Poliserna Gisela Forsell och Linus Mikkola åker genom ett snötäckt landskap för att undersöka en olycksbådande lapp som sitter på dörren till ett ödsligt hus i utkanten av det lilla samhället Tulisaari. Meddelandet på lappen lyder: “Ring polisen! Vi är alla döda.”

När Gisela och Linus tar sig in i huset hittar de tre lik och en medvetslös kvinna.

"Det lider mot jul" är en adventskalender i fyra delar med ett nytt spännande avsnitt varje advent.

 

Nominerad till Storytel Awards 2023


GIRIGHETENS PRIS

Del 1 i Douglas Sjöstrand-serien:

När kriminalinspektör Douglas Sjöstrand anländer till polisen i Simrishamn, efter en sjukskrivning på Södermalmspolisen, förväntar han sig en lugn sommar.

Men under den första arbetsdagen sker ett brutalt mord på en pensionerad bankkvinna. Det är frilansfotograf Anna Varg som hittar den döda kroppen när hon fotograferar en bostad inför försäljning. Hon blir polisens viktigaste vittne och hamnar själv på listan över misstänkta förövare.

Under mordutredningen blir Douglas alltmer nyfiken på Anna och hennes gåtfulla förflutna.


SYNDARENS STRAFF

Del 2 i Douglas Sjöstrand-serien:

En kvinna avlider efter en smitningsolycka. Ett barn som ingen tycks sakna påträffas ensamt mitt i skogen.

Det är sommar och Simrishamn drabbas av en värmebölja samtidigt som kriminalinspektör Douglas Sjöstrand och hans kolleger dras in i ännu en uppmärksammad mordutredning. Parallellt med fallet kommer Douglas allt närmare sanningen om vad som hände med nya flickvännen Annas föräldrar som försvann spårlöst för tio år sedan.

 

 


DOTTERN

Del 1 i Morden i Tulisaari-serien:

”Jag ska berätta vad som hände i Tulisaari.”

Så lyder Annikas sista ord till sin dotter Emilia. Kort därefter omkommer hon i en olycka och hemligheterna tar hon med sig i graven. Emilia blir till en början förlamad av sorg, men när sorgen övergår i nyfikenhet bestämmer hon sig för att gräva i moderns mystiska förflutna. Efterforskningarna tar henne till det lilla samhället Tulisaari i Finland, platsen där Annika växte upp, men lämnade för gott efter en stor tragedi. Omedveten om faran hon utsätter sig för försöker Emilia ta reda på vad som verkligen hände i Tulisaari den där sista sommaren. Men snart blir det tydligt att det finns någon som inte vill att sanningen kommer fram ... OÄKTINGEN

Del 2 i Morden i Tulisaari-serien:

Pekka är ofta bortrest i jobbet och Sofia, som är gravid, tvingas tillbringa mycket tid på egen hand. Märkliga saker börjar ske i det stora huset och situationen blir alltmer orolig. Sofia bestämmer sig för att ta reda på mer om husets historia och får då veta att där inträffat en fruktansvärd tragedi för mer än 100 år sedan. Men hon är inte beredd på vilka starka krafter hon har att göra med. Plötsligt har hela tillvaron vänts upp och ner, och hotet mot hennes ofödda barn bara växer.


VÄLGÖRARAREN

Del 3 i Morden i Tulisaari-serien:

Gullan Storm lämnar en stressad tillvaro i Helsingfors och beger sig till det stillsamma samhället Tulisaari i Österbotten. Där ska hon tillbringa några månader i ett ensligt torp och hoppas finna lugnet i den finska naturen. Men hennes vistelse blir inte riktigt som hon hade tänkt sig. Samtidigt som hon blir alltmer nyfiken på den äldre damen som tidigare bodde i torpet blir hon varse några av de mörka hemligheter som Tulisaari ruvar på. Dessutom känner hon sig ständigt iakttagen. Hur säker är Gullan i torpet egentligen? När dimman sänker sig över älven och det skogstäta landskapet kan vad som helst hända.


SKENET BEDRAR

En kvinna hittas död på stranden nedanför de mytomspunna Ales stenar i Kåseberga på den skånska sydkusten. Kriminalinspektör Erik Höijer tar sig an fallet och trots att det inte finns några bevis som tyder på att det handlar om någonting annat än en tragisk olycka, är han övertygad om att allt inte står rätt till. Under utredningens gång blir det snart uppenbart att alla de misstänkta har två saker gemensamt. Alla ljuger och alla har motiv till att vilja mörda den döda kvinnan.KROPP SAKNAS

Var går gränsen mellan kärlek och hat?

Det enda Adelina vet om Laura är att hon använder Elisabeth Arden 5th Avenue, är yogainstruktör och att hon är orsaken till hennes kraschade äktenskap.

Det enda Laura vet om Adelina är att hon är vältränad, extremt hemlighetsfull och har en olycksbådande aura.

Trots att de har väldigt lite gemensamt uppstår en trevande vänskap mellan de båda kvinnorna. Men en av dem är inte den hon utger sig för att vara. En av dem är ute efter hämnd.THE DAUGHTER

“I’ll tell you what happened in Tulisaari.”

Those are Annika’s last words to her daughter. Shortly after, she is killed in an accident and all her secrets are about to be revealed.

 

After her mother’s sudden death, Emilia is overcome by grief. As sorrow turns into curiosity, she starts to delve into her mother’s mysterious past. The search takes her to the small town of Tulisaari in Finland, where her mother grew up, a place Annika had left for good after a great tragedy occurred there. Emilia decides to find out for herself what really happened in Tulisaari all those years ago.

 

But someone doesn’t want her to find out the truth...

 

FRIENDSHIP. LOVE. MURDER