Läsarrecension av Vargen i Tulisaari

En läsarrecension av Vargen i Tulisaari. Tack Lena Tibbelin Buhre!

 

Två kvinnor vars berättelser sammanflätas över århundranden

 

Livsöden från olika tider som vävs samman på ett självklart sätt när Sara Önnebo berättar som Sofia och Pekka som flyttat till ett hundraårigt övergivet hus i finska Österbotten.

 

Livet blir sällan som man planerar det. Sofia och hennes sambo Pekka bor i London, när Sofia plötsligt upptäcker att hon är gravid. Plötsligt känns inte livet i London som en självklar plats att bo kvar med en familj. De bestämmer sig för att flytta till Finland, och där en ny vardag tar form, och Sofia börjar sakteliga nysta i husets hemligheter och dess forna ägare.

 

Två kvinnors olika men, ändå förvånande lika liv, sammanflätas på ett kusligt sätt allt eftersom Sofias graviditet framskrider. Att bli förälder för första gången är en omtumlande tid, då mycket skall bearbetas innan man till fullo inser allvaret över att ansvara för ett litet barn. Modersinstinkten som Sofia visar till sitt ofödda barn och empatin gentemot husets förra husmor, nyfikenheten att till fullo förstå de hundraåriga hemligheterna gör att läsaren kommer ha mycket svårt att släppa Vargen i Tulisaari.

 

Sanna Heinilä vackra och djup dikter ger föraningar om vad som skall komma, men författarinnan använder dessa som andningspauser innan historien fortsätter med nya svindlande upptäckter.

”Vargen i Tulisaari” är den andra fristående delen i Tulisaari trilogin av Sara Önnebo, se till att ha tid några timmar över för när du väl börjat vill du inte sluta läsa förrän du vet vad som händer med Sofia.

 

Av Lena Tibbelin Buhre

 

“Vargen i Tulisaari” av Sara Önnebo, publicerad 2015, 168 sidor

 

Finns som e-bok och tryckt bok på bland annat:

 

Adlibris, Bokus, Amazon

 


Write a comment

Comments: 0