Förra lördagen

Jag hörde inte talas om terrorattacken i Paris förrän på lördagsmorgonen. Jag skulle signera böcker på Akademibokhandeln i Linköping City och vaknade på gott humör. Mitt goda humör övergick snabbt i stor sorg. Det är lika fruktansvärt varje gång något sådant inträffar och vem som än drabbas. Men det känns kanske lite mer när det händer så nära. Man tänker att "det kunde ha varit jag, eller någon jag älskar".


Själv befann jag mig i London under terrorattentatet i juli 2005. Mitt tåg kom in till Kings Cross station bara några minuter efter att den tredje bomben hade exploderat på tunnelbanan i närheten av Kings Cross. Det var kaos. Människor sprang omkring, skrek, grät. Det fanns polis, brandbilar och ambulanser på plats. Jag förstod att något hade hänt men visste inte vad. Just som jag öppnade dörren till min arbetsplats exploderade en fjärde bomb på bussen vid Tavistock Square som ligger bredvid universitetet jag arbetade på. Då insåg vi att det var något stort på gång och satte på radion.


Jag har tänkt mycket på de som drabbats av terrordåd, både i Paris och på andra platser, under den senaste veckan. Det är jag säkert inte ensam om.


Det är inte förrän idag som jag har tittat lite närmare på alla de trevliga författare jag träffade förra veckan. Under några timmar kunde jag glömma verkligheten och gömma mig i böckernas magiska värld. Nu har jag gjort upp en lista över vilka av alla de spännande böcker som presenterades förra veckan som jag ska beställa hem.

Write a comment

Comments: 0