"Oli reser till Barcelona" kom till efter flytten till Barcelona.

Flytten till Barcelona resulterade i första delen av min resebokserie för barn: Oli reser till Barcelona.

 

När vår son var ett år sa vi upp oss från våra arbeten i London och hyrde ut vårt hus. Vi packade bilen och körde söderut. Vi hade inga jobb, bara lite sparpengar och pratade inte ett ord spanska (eller katalanska). Det var helt galet kan jag tycka nu när jag tänker på det i efterhand! Men det var ett riktigt äventyr!Känslan vi hade när vi körde bort från London mot färjan som skulle ta oss över till Frankrike och kontinenten var total frihet. Vi var upprymda, förväntansfulla och lite nervösa.

 

När vi först anlände till Spanien bodde vi i tält på en campingplats i Mataró. Vi sökte jobb och letade lägenhet. Inom några veckor hade vi båda börjat arbeta (första och förmodligen sista gången jag har utsikt över medelhavet från skrivbordet), vi hade flyttat in i en pytte liten lägenhet i det gamla fiskare kvarteret Barceloneta ett stenkast från stranden och Oli hade börjat på dagis. Det var en tid fylld av nya upplevelser, ny lärdom, nya bekantskaper och vi lärde oss två nya språk (i alla fall tillräckligt bra för att klara av vardagen).

 

Vi bär fortfarande med oss den där känslan av frihet och äventyr även om vi nu har bott i Sverige i flera år.

 

Fler bilder finns här.

 

Write a comment

Comments: 0