Mina barndomsminnen inspirerade mig att skriva Laia-Majas sommarlov

När jag var liten tillbringade vi varje år en del av sommarlovet i farfars torp som ligger vid Uknadalen en bit från Linköping. Torpet gömmer sig i utkanten av skogen i ett landskap som är pepprat med sjöar och ängar. Omgivningar är otroligt vackra och det är inte alls svår att föreställa sig att man befinner sig mitt i en saga om tomtar och troll. Rena paradiset för en liten flicka med livlig fantasi! Nu har alltså mina barndomsminnen från farfars torp resulterat i barnboken Laia-Majas sommarlov, som är ett riktigt skogsäventyr i sagans och fantasins värld.


Torpet finns fortfarande kvar i familjen och för ett par veckor sedan tog jag med barnen dit. De tycker det är precis lika roligt att vara där som jag tyckte när jag var barn. Dessutom känner de igen torpet, vedboden och mycket annat från min barnbok vilket gör det ännu mer spännande.


Ni som har läst Laia-Majas sommarlov känner säkert igen miljön från bilderna nedan:)

Mer bilder finns att se här.

Write a comment

Comments: 0