Gideons ring av Carin Gerhardsen

Under de 15 år då jag bodde utomlands läste jag nästan inga svenska författare. Det har jag försökt ta igen sedan jag flyttade tillbaka till Sverige för några år sedan. Jag har särskilt fokuserat på att beta av de svenska deckarförfattarna. Nu senast läste jag "Gideons ring" av Carin Gerhardsen.


En naken kvinna hittas utanför dörren till pianoteknikern John Gideon. Kvinnan vägrar berätta vad som har hänt och polisen kan inte få tag i Gideon. Det visar sig att det hela är mycket mer komplicerat än de först trodde. Detta är den femte fristående delen i serien om Hammarbypolisen.


Bladvändare. Några oväntade vändningar. Intressanta personbeskrivningar. En bra bok.Men jag tror att jag har läst lite många böcker från Nordic Noir genren på sista tiden (de flesta har jag inte orkat skriva om här) så jag kommer att läsa en annan typ av böcker ett tag ett tag framöver:)


Write a comment

Comments: 0