Sandmannen av Lars Kepler

Sandmannen är den första boken av författarduon som går under pseudonymen Lars Kepler som jag har läst. De korta kapitlen och det höga tempot gjorde att jag mer eller mindre sträckläste den. 


Handlingen och karaktärerna är kanske inte helt trovärdiga och det förekommer lite mycket onödigt våld. Men berättelsen är spännande och får mig att vilja läsa de andra keplerdeckarna.


Mikael hittas på en järnvägsbro i Stockholm mitt i den kalla vinternatten. Han förs till sjukhus och får diagnosen legionärssjukan som kan vara dödlig utan rätt behandling. Det visar sig även att han är dödförklarad sedan sju år och att han och hans syster var seriemördaren Jurek Walters sista offer. Mikael berättar att systern fortfarande är vid liv och förmodligen allvarligt sjuk. Kriminalkommissarie Joona Linna som grep Jurek tar upp fallet igen. Men det är bråttom om de ska hinna rädda systern.

Write a comment

Comments: 0