Juliga lästips

Julen är kanske ett av de få tillfällen då man har tid att ta sig igenom en riktigt tjock bok. Nedan finns en lista med lite lästips inför julen. När jag går igenom titlarna ser jag att det är ganska uppenbart att jag är intresserad av historia:) Men det är ju oftast de böckerna som är tjocka och kanske kräver lite mer tid. Deckare och feelgood romaner kan man sluka på tåget, stranden eller som kvällsläsning.

Shantaram av Gregory David Robert: Boken som har allt! Kärlek, humor, tragedi, reseskildring, spänning

 

The Agony and the ecstacy  av Irving Stone: Om Michelangelos liv. Fantastiskt bra!

 

The pillars of the earth & World without end av Ken Follett: Drama, krig, passion och familje konflikter under en mycket turbulent tid under engelska medeltiden.

 

Labyrinth av Kate Moss: En äventyrsberättelse som utspelar sig i Carcasonne i nutid och under medeltiden.

 

An utterly impartial history of Britain - or 2000 years of upper class indiots in charge. Om du är intresserad av historia och brittisk humor är din "cup of tea" kan du skratta dig igenom den här och smatidigt lära dig en mängd fakta.

 

The complete works of Oscar Wilde: Innehåller The picture of Dorian Gray och andra klassiker.

 

Mao: The untold story av Jung Chang och Jon Halliday: Lite  deprimerande som julläsning kanske men väl värd att läsa.  Kanske passar hennes andra böcker Vilda svanar eller Den sista kejsarinnan av Kina bättre.                                       

                                                                                

Bleak House av Charles Dickens: Jag tycker mycket om Dickens berättelser. han har ett sätt att beskriva sina karaktärer som gör att de nästan hoppar ut ur sidorna.     

 

Egypteren Sinhue av Mika Waltari: Utspelar sig under Farao Akhnatos regeringstid.                                                                               

Write a comment

Comments: 0