Fördjupade studier i katastroffysik av Marisha Pessl

Jag såg en intervju med Marisha Pessl på Babel och blev imponerad av hur otroligt kreativ hon är och dessutom väldigt nyfiken på hennes böcker. Jag började med att läsa "Fördjupade studier i katastroffysik".

 

Jag minns särskilt att Marisha berättade att hon själv aldrig haft problem med "writers block". För henne var det raka motsatsen. Det märks när man läser "Fördjupade studier i katastroffysik", det är som om orden bara har galloperat obehindrat ut på bokens sidor. Hon har ett alldeles eget sätt att beskriva sina karaktärer och deras omgivning som drar med sig läsaren på en spännande resa genom litteraturen. En fröjd att läsa! Trots detta tyckte jag nästan ännu bättre om boken efter att jag läst färdigt den. Berättelsen avslutas med en oväntat "twist" som fick mig att gå igenom texten igen. Först då upptäckte jag alla finurliga ledtrådar som författaren lagt ut.

 

I boken får man träffa Blue som växt upp på resande fot med sin pappa.  När Blue ska börja sista året på high school bestämmer hennes pappa, till Blues stora förvåning, att de ska stanna på ett och samma ställe hela skolåret. När hon börjar i den nya skolan inträffar en hel rad otrevliga och oväntade händelser som kommer att förändra Blues syn på sin tillvaro för alltid.

Write a comment

Comments: 0