Sophies historia av Jojo Moyes

Jag tror att alla som har läst "Livet efter dig" av Jojo Moyes förstår att man bara måste läsa fler av hennes böcker. Hon skriver på ett enkelt men väldigt gripande sätt.  Även om "Sophies historia" inte riktigt kan mäta sig med "Livet efter dig" är det en rörande historia som engagerar läsaren.

 

Berättelsen börjar under första världskriget då Sophie Lefèvre driver familjens hotell tillsammans med sin syster medan männen slåss vid fronten. Vi får möta en modig och handlingskraftig kvinna som gör allt i sin makt för att skydda de människor som hon älskar. 

 

När den nye tyske kommendanten anländer får han syn på ett porträtt av Sophie som hennes make har målat. Det är detta porträtt som hela historen kretsar runt, både under Sophies livstid och nästan hundra år senare då det har hamnat i Liv Haltons ägo.

 

Ännu en känslosam läsupplevelse från Jojo Moyes.

Write a comment

Comments: 0