En egen strand av Aino Trosell

Jag lyssnade på Aino Trosell när hon pratade om sin bok "En egen strand" på bokmässan i Göteborg förra året. Det lät som en bra idé för en bok men det gjorde mig inte tillräckligt nyfiken för att vilja läsa den. Men för några veckor sedan blev det så att jag läste den i alla fall. Och tyckte den var riktigt bra! 

 

De två systrarna Hanna och Judith åker till en öde ö i Söderhavet för läka och hitta tillbaka till sig själva. Jag har själv rest runt en hel del i Söderhavet så miljöskildringarna väckte många härliga minnen till liv och de båda huvudpersonerna har många tänkvärda funderingar. Jag drogs med i berättelsen. Ungefär halvvägs genom boken tar historien en oväntad vändning som gör den ännu bättre.

 

Perfekt strandläsning för er som har semesterdagar kvar.

 

 

Write a comment

Comments: 0