Wolf Hall av Hilary Mantel

Just nu läser jag Wolf Hall av Hilary Mantel. Jag är lite besatt av skönlitteratur som beskriver Tudor tiden. De flesta böcker som jag läst om Henrik VIII har berättats utifrån någon av hans sex fruar eller deras ladies-in-waiting så det är intressant att höra Thomas Cromwell, som blev kungens närmaste man, återge denna omtumlande tid utifrån sitt eget perspektiv.

 

Jag läser denna bok på svenska, vilket jag tror är ett misstag. En del av nöjet med att läsa historiska romaner som utspelar sig i England är det snirkliga engelska språket som oftast används och de formella dialogerna. Detta tycker jag går förlorat i översättningen. Men om man bortser från språket så är det en fängslande redogörelse som ger ett trovärdigt porträtt av Cromwell.

Write a comment

Comments: 0