Rörgast av Johan Theorin

Jag gillar verkligen Johan Theorin. Det är uppfriskande att läsa deckare som inte utspelar sig på en tidningsredaktion eller i ett polishus. Jag tror jag har läst alla Theorins böcker och tycker särkilt mycket om historierna som utspelar sig på Öland. De innehåller en spännande miljö och intressanta personer. Hur kan man inte tycka om den kluriga och orädda gamle gubben Gerlof? Lösningen på gåtan är alltid fiffig och oväntad.

 

Nu senast har jag läst Rörgast, den sista delen av Ölandskvartetten där varje del utspelar sig under olika årstider: höst, vinter, vår och sommar.

 

Denna delen utspelar sig under sommarmånaderna då Öland är fullt av turister och det är lätt för någon som inte vill bli sedd att gömma sig i folkmängden. I början av historien upptäcker en pojke ett skepp som driver omkring i Östersjön. Det är fullt av döda sjömän och en vansinnig man med en yxa. 

 

Gerlof är den enda som anar vem gärningsmannen är. Han är den enda som träffat på honom tidigare.

 

En riktigt bra bok, tycker jag.

Write a comment

Comments: 0