Världsbokdagen i Barcelona

Rosens och bokens dag i Barcelona, Foto: Sara Önnebo
Rosens och bokens dag i Barcelona, Foto: Sara Önnebo

Idag firar vi Världsbokdagen som har sitt ursprung i Barcelona då en finurlig bokhandlare 1923 uppmärksammade denna dagen för att hylla två stora författare, Miguel de Cervantes och William Shakespeare som båda dog den 23e April 1616.

 

I Barcelona firas även La diada de Sant Jordi den 23 April, vilket är Kataloniens motsvarighet till Alla Hjärtans Dag och man utbyter gåvor av böcker och rosor. Hela staden fylls av böcker och blommor. En av årets höjdpunkter i Barcelona enligt mig.

 

Förra året hade jag den stora turen att befinna mig i Barcelona den 23e April då jag gjorde ett hastigt besök för att fota till min bok "Oli reser till Barcelona".  Barcelona är en fantastisk stad även i vanliga fall men på bokens och rosens dag är det en alldeles speciell känsla i luften:)

 

Fler foton här.

Write a comment

Comments: 0