OM SARA


Yrke:

Författare, frilansskribent, fotograf (och före detta cancerforskare)

Familj:

Sambo, två barn och en katt

Bor:

Bland rapsfälten på den skånska landsbygden 

Länder jag bott i:

Frankrike, Australien, England, Spanien

Intressen:

Läsa, resa, yoga

Bästa reseminnen:

Båt och-flygluff i Nya Kaledonien, kamelsafari i Sahara, familjesemester med kanalbåt i England

Läser helst:

Thrillers och historiska romaner

Gör mig glad:

Mina barn, solsken, god mat med vänner

Gör mig ledsen:

Orättvisa, barn och djur som far illa, slöseri

 

 

Jag är född 1976 i Ystad och efter att ha bott utomlands i många år är jag nu tillbaka i Skåne med min familj. Jag har en PhD i biokemi från Australien och har tidigare jobbat inom cancerforskning i Melbourne, London, Barcelona och Linköping. Min bokpassion har jag haft sedan barnsben och jag har alltid älskat att skriva och läsa. För några år sedan bytte jag ut min vetenskapliga karriär mot en som innehåller berättelser av olika slag.

 

Min senaste spänningsroman Kropp Saknas kom ut som E-bok och ljudbok via Word Audio Publishing våren 2020. Tidigare har jag gett ut Tulisaari-trilogin och ungdomsromanen Liv och Död i London i egen regi. I Tulisaari-trilogin ingår de fristående spänningsromanerna Vad Hände i Tulisaari, Vargen i Tulisaari och Tystnaden i Tulisaari


En kvinna hittas död på stranden nedanför de mytomspunna Ales stenar i Kåseberga på den skånska sydkusten. Kriminalinspektör Erik Höijer tar sig an fallet och trots att det inte finns några bevis som tyder på att det handlar om någonting annat än en tragisk olycka, är han övertygad om att allt inte står rätt till. Under utredningens gång blir det snart uppenbart att alla de misstänkta har två saker gemensamt. Alla ljuger och alla har motiv till att vilja mörda den döda kvinnan.

 

Finns där du hittar ljudböcker.


KROPP SAKNAS

Var går gränsen mellan kärlek och hat?

Det enda Adelina vet om Laura är att hon använder Elisabeth Arden 5th Avenue, är yogainstruktör och att hon är orsaken till hennes kraschade äktenskap. Det enda Laura vet om Adelina är att hon är vältränad, extremt hemlighetsfull och har en olycksbådande aura.

Trots att de har väldigt lite gemensamt uppstår en trevande vänskap mellan de båda kvinnorna. Men en av dem är inte den hon utger sig för att vara. En av dem är ute efter hämnd.

 

Finns där du hittar E-böcker och ljudböcker. 

 

Sara Önnebo lyckas verkligen hålla spänningen uppe genom hela boken, och är dessutom skicklig på att gestalta både karaktärer och miljö.

 @boksann

 

 Det här är en spännande psykologisk thriller, en riktig bladvändare och jag fastnade direkt och kunde inte sluta läsa boken. 

@veronicas_bok_bak_liv

 

Kropp saknas är en riktig bladvändare, en sådan där bok man inte kan lägga ifrån sig trots att klockan är mycket och man ska upp tidigt nästa morgon.

- Florence Wetzel

 VAD HÄNDE I TULISAARI?

"Jag ska berätta vad som hände i Tulisaari." Det är Annikas sista ord till sin dotter. Kort därefter omkommer hon i en olycka och alla hennes hemligheter är på väg att bli avslöjade.

 

Emilia är förlamad av sorg efter sin mammas plötsliga död. När sorgen så småningom övergår i nyfikenhet börjar hon gräva i Annikas mystiska förflutna. Efterforskningarna tar henne till det lilla samhället Tulisaari i Finland, där hennes mamma växte upp. En plats som Annika hade lämnat för gott efter att en stor tragedi inträffade där. Omedveten om faran hon befinner sig i försöker Emilia ta reda på vad som verkligen hände i Tulisaari den sommaren. Men det är någon som inte vill att sanningen kommer fram ...

 

VÄNSKAP. KÄRLEK. MORD.

 

Detta är den första romanen i Tulisaari Trilogin.

 

Spännande, nervkittlande och lite annorlunda mordgåta.

Villa Freja

 

Nu har du chansen att få en ny favoritförfattare. Läs första delen i trilogin om Tulisaari och du är fast.

- Kim M Kimselius

 

Den här boken grep mig från första stund; vad det var exakt som påverkade mig så kan jag nog inte svara på... Men med vissa böcker så känner man en samhörighet som inte går att beskriva med ord...

My loved booksVARGEN I TULISAARI

"Vargen i Tulisaari" är en spänningsroman som utspelar sig i finska Österbotten och kretsar kring ett gammalt hus som Sofia och hennes sambo Pekka har köpt efter att ha sett bilder på internet.

 

Pekka är ofta bortrest på grund av sitt arbete och Sofia tillbringar mycket tid ensam. Hon har flera kusliga upplevelser och börjar så småningom försöka ta reda på sanningen om den tragedi som utspelade sig i huset för mer än 100 år sedan.

 

Hon är inte beredd på vilka starka krafter hon har att göra med och kastas in i en skrämmande tillvaro som hon inte vet hur hon ska ta sig ur.

Detta är den andra fristående delen i Tulisaari trilogin.

 

Det är mycket som händer i den här bladvändaren - den är svår att lägga ner och man vill bara ha mer, mer, mer. 

- Recension på Bokus

 

En spökhistoria som är den andra fristående delen i Tulisaari-trilogin. Lika bra som första delen! Jag tyckte mycket om den, språket flyter på så lätt och boken går fort att läsa.

-Villa FrejaTYSTNADEN I TULISAARI

Gullan Storm har blivit dumpad av sin pojkvän och sviken av sin bästa vän. Hon dämpar smärtan genom att begrava sig i arbete tills hon en dag inte orkar mer och kollapsar på en av stadens hippaste restauranger. För att komma bort från sin kaotiska tillvaro i Helsingfors tar hon sin tillflykt till det stillsamma samhället Tulisaari i Österbotten. Där hoppas hon finna tystnaden och lugnet. Men hennes vistelse blir allt annat än hon hade väntat sig.

 

Detta är den tredje och avslutande delen i Tulisaari-trilogin. Samtliga delar är fristående.LIV OCH DÖD I LONDON

Malin som precis blivit dumpad av sin pojkvän Markus är på väg till London. På planet träffar hon Julia och de blir genast goda vänner. En dag försvinner Julia spårlöst. Malin är säker på att något hemskt har hänt henne och bestämmer sig för att ta reda på vad. Samtidigt dyker Markus upp och komplicerar Malins tillvaro ytterligare. I bilden finns också den nya kärleken Jonas och en rad färgstarka personligheter som Malin lärt känna under sin vistelse i London. Men vem kan hon lita på? Och vad har hänt Julia?

 

Boken är skriven på svenska med en del av dialogen på engelska.

 

Lättläst, småspännande, mysig och engagerande. Jag läser gärna fler böcker av Sara Önnebo!Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!

- Recension på AdlibrisLAIA-MAJAS SOMMARLOV

Följ med en modig och kvicktänkt flicka på äventyr! Laia-Maja har sommarlov och hon har alldeles vansinnigt tråkigt. Men allt förändras när hon träffar på skogssnuffarna Pinkam och Binki. De tre vännerna dras in i ett riktigt skogsäventyr med skugg-gastar, alver och den magiska hunden Jimsjams.

 

Deras uppdrag är att hitta en prinsessa som hålls fången i underjorden. Laia-Maja är den enda som kan rädda henne.

Kommer hon att lyckas?KÖP BÖCKERNA HÄR
KONTAKTA SARA

Önskar du beställa tryckta exemplar av mina böcker kan du kontakta mig på info@saraonnebo.com eller via kontaktformuläret nedan. Vänligen ange vilken/vilka böcker du är intresserad av och om du vill ha dem signerade.

Vänliga hälsningar,

Sara

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.